роздуми

 
 

На Стебницькому «Полімінералі» є загроза провалів землі на площі 5 га та руйнації автодороги Львів–Трускавець

На Стебницькому гірничо-хімічному підприємстві «Полімінерал» під головуванням першого заступника Дрогобицького міського голови Петра Суди відбулося позачергове виїзне засідання Дрогобицької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було проаналізовано стан реалізації Комплексного проекту консервації рудника № 2 і рекультивації земель. У засіданні взяв участь виконавчий директор відділення гірничо-хімічної сировини Академії гірничих наук України, член-кореспондент Анатолій Гайдін.

Зокрема, констатувалося, що ситуація на підприємстві значно погіршилася, є загроза провалів земної поверхні на площі 5 га, можлива руйнація автодороги Львів–Трускавець, водогону Гірне–Дрогобич, ліній електропередач 110 і 220 кВ, якими подається електроживлення споживачам Бориславсько-Дрогобицького енерговузла.

Комісія визнала, що фінансування з Державного бюджету заходів із реалізації Комплексного проекту, є недостатнім, що призвело до зриву графіку робіт.

Деформаційні процеси, які активізувалися в зоні шахтного поля західного флангу рудника № 2, визнано такими, що можуть набути незворотного характеру і, у разі невжиття відповідних організаційно-технічних заходів, – можуть призвести до виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня з тяжкими наслідками.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій просить управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА розглянути це питання на засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС. Фахівці також звернулася до Дрогобицької РДА з проханням сприяти КП «Дрогобичводоканал» у підписанні акту вибору траси для подальшого розроблення проектно-кошторисної документації на винесення магістрального водогону «Гірне–Дрогобич» за межі зони впливу гірничих робіт на шахтному полі рудника № 2 Стебницького ДГХП «Полімінерал».

Водночас «Полімінералу» доручено продовжити роботи з моніторингу розвитку подій у карстонебезпечній зоні із залученням незалежних спеціалізованих організацій.

Буде підготовлено звернення до Мінпромполітики України з проханням прискорити виділення коштів (відкриття фінансування з Держбюджету-2009) з обов’язковим рівномірним щоквартальним фінансуванням, починаючи з першого кварталу. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій просить Львівську ОДА звернутися до Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткових коштів: 2900 тис. грн – на проведення капітальних робіт в зоні соляного карсту; 650 тис. грн – на придбання і влаштування сейсмостанції.

Підприємства, що є власниками комунікацій, які проходять зоною деформаційних проявів, у зв’язку з активізацією деформації земної поверхні і реальною загрозою руйнування, мають до 1 квітня уточнити попередні розрахунки вартості робіт з виносу підпорядкованих комунікацій.

До речі, з початку реалізації «Комплексного проекту консервації рудника № 2 і рекультивації порушених земель Стебницького державного гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» із запланованих на цей період 103 993,9 тис. грн виділено лише 38 796,0 тис. грн. (37,3 %), що суттєво вплинуло на хід виконання робіт і стан ситуації у зоні впливу шахтного поля рудника № 2. Тріщини сколу у районі просідання земної поверхні інтенсивно збільшуються (ширина – до 1,5 м, глибина – до 6,0 м) і їх розвиток поширюється в бік автодороги Львів–Трускавець та водогону «Гірне–Дрогобич». Для завершення робіт з приготування і перекачування розсолів із хвостосховища у гірничі виробки рудника № 2 підприємству необхідно мінімум 2500 тис. грн. Проте фінансування з Державного бюджету на реалізацію «Комплексного проекту консервації рудника № 2 і рекультивації порушених земель Стебницького державного гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» на 2009 рік ще не відкрито.

укрвест

Подолаємо корупцію разом!!!

Відділ по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби ДПА у Львівській області інформує платників податків та громадян про те, що за  «Телефоном довіри»
8(032)293-39-56 або 8(032)297-33-89  Ви можете, назвавши себе, або анонімно, повідомити співробітників підрозділу, які Вас вислухають та перевірять інформацію про:

  1. протиправні дії працівників податкової служби, в тому числі податкової міліції;
  2. факти корупції та зловживання посадовим становищем.

Конфіденційність звернення у відділ по боротьбі з корупцією гарантується.
«Телефон довіри» працює цілодобово (після 18.00 – автовідповідач).
У письмовому вигляді Ваші скарги та звернення щодо фактів службових злочинів та корупційних дій працівників органів ДПС  просимо подавати за адресою:
79003, м. Львів, вул. Стрийська, 35, ВБК в органах ДПС ДПА у Львівській області..
Сподіваємось на правдивість інформації та взаємодовіру.

Телефон довіри у Трускавці: 5-17-30.

Свіжий випуск ТВ №18

за 06.03.09 Далі»

Духовні вправи на березень 2009

Отець довіряє Їй свого Сина, Син сходить до Її лона, а Святий Дух створює з Її тіла пресвяте тіло Ісуса. Св. Максиміліан Марія Кольбе

Негайно – це найкращий час, щоб чинити добро.  Св. Катерина з Сієни

Ми повинні випромінювати тепло, щоб людям було добре поблизу нас. Але вони мусять відчувати, що джерелом цього тепла є наша єдність з Богом.  Бл. Роберт Майєр Далі»

- Куме, де це ваш собака ?

- Та, я його зарiзав. - О-о ! А за що ? - Бо москалям продався ! - Як !? - А ось так ! Приходжу додому - а вiн менi з будки: “ґафф, ґафф !”

 

moskaliv.net

 

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України