роздуми

 
 

Господь – моя кріпость

«Хоча б проходив я темною долиною, зла не убоюся, бо Ти є зі мною» - надзвичайно люблю я повторювати ці слова псалма, адже вони підбадьорюють в найскладніші моменти життя. Ісусе, довіряю Тобі. Ці короткі три слова від сестри Фаустини Ковальської є однією з моїх щоденних молитов. Я не мав наміру так привідкривати двері мого особистого, можна навіть сказати сокровенного, якби не один випадок. Якось поспішаючи на роботу, звернув увагу на оголошення, приклеєне на стовпі. Зазвичай я не звертаю на такі оголошення уваги, тим більше через слабкий зір, а тут… Я його зірвав з цього стовпа і ось подаю його текст без змін. (До речі, 15 жовтня такі оголошення, зроблені якісніше, але з тим же текстом, появилися на дошках оголошень багатоповерхівок Трускавця.)

«Карти таро. Зливання воску, зняти порчу, відчитати страх, заговори проти алкоголю, заговори і молитви при хворобах, любовні привороти, заговори на удачу, здоров’я, гроші, мир в сім`ї, повернути втрачену любов». І на додачу – три номери телефонів – МТС, Life, Кyivstar. Як в християнському середовищі можуть існувати та рекламуватися язичники, які просто цинічно знущаються з віри – нашої, моєї, твоєї? Чи можливою була б така реклама в мусульманських країнах, в Ізраїлі? Та найгірше, що знайдуться такі, що подзвонять і захочуть, щоб за них «помолилися» за певну суму, щоб їм щось відчитали чи заговорили. І це не так і дивно. Адже в газетах, в тім і місцевих, маємо гороскопи на одній сторінці з проповіддю священика, а окремі бабусі, які вважають себе святішими за самого Папу, «балуються» воском, оловом чи картами, бо «одне другому не шкодить». Посібники з «білої» і «чорної» магії лежать на полицях поруч з Біблією, творами Святих Отців та молитовниками, а швиргонути каменем у чорного кота чи нічого не купувати в «п’ятницю, 13-го» - для декого закон, значно важливішим від Цивільного кодексу України чи 10 Заповідей, даних людям через Мойсея на горі Синай.

Якою нікчемною виглядає людська суєта для того, хто обрав за пана свого життя Господа Ісуса, хто не кличе «босом» ні політиків, ні бізнесменів, ні когось іншого, окрім Бога. Бо лише Той, Хто сотворив цей світ, Хто сформував, а потім відкупив людину, має право так називатися. Водночас Бог сам каже в Своєму Слові, що він є Богом ревнивим і не дозволить, щоб кого іншого ми вшановували і поклонялися. Бо неможливо одночасно служити Богові і мамоні, ходити на Святу Літургію і «знімати порчу», читати Біблію і сонник, устами проголошувати віру в одне, а ділами це заперечувати.

Господь – моя фортеця, лише Він мені допоможе в потребі, у найважчі хвилини я не впаду в розпач. Навіть якщо від мене відвернуться всі, в тім і найближчі, Він мене самого не залишить. Бог – це Любов. Він любить мене і тебе – так і хочеться сказати всім, та не всі хочуть це чути і розуміти. Не людина змінює віру, а віра змінює людину, але це повинна бути віра в Бога, а не в амулети, розклад карт, розташування зірок, створених тим же Богом. Я – католик, ти – православний, адвентист чи теж католик, всі ми – християни і всі ми віримо в Бога в Трійці Святій Єдиного, в Його чудесне Різдво від Пречистої Діви Марії, в Його не менш чудесне Воскресіння, Вознесіння і у все те, про що пише в Символі віри. А там не пише про карти таро, відчитування страху чи любовні привороти. Тож будьмо мудрі, не ведімося на приманки лукавого Сатани, батька брехні і не забруднюймо свої душі, а визнаймо – «Господь – моя кріпость!»

Володимир Ключак

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України