роздуми

 
 

Із засідання міськвиконкому: води стане більше, але обійдеться вона нам дорожче

Статистика за 2009 рік

5 лютого проходило засідання міськвиконкому у Трускавці. Першим питанням на порядку денному стояло «Про підсумки фінансово-господарської діяльності підприємств м. Трускавця за 2009 рік», доповідала завідувач планово-економічним відділом ТМР Марія Заверюха. Вона відзначила негативний вплив чинників світової економічної кризи на міську економіку, зазначила, що в неповному обсязі забезпечено збір платежів до бюджету. Так, недоїмка платежів в 2009 склала 1 мільйон  545,2 тисяч гривень, з них найбільше по податку на додану вартість. Серед найсумлінніших платників податків у нашому місті Марія Романівна назвала санаторії «Дніпро-Бескид», «Карпати», «Кришталевий Палац», «Шахтар», «Молдову», Клініку відновного лікування «Еліт» професора В. Козявкіна. Після її доповіді міський голова Лев Грицак зачитав присутнім деякі цікаві цифри: якщо санаторій «Карпати» за 1 особу (працівника) сплачує податків 16 640 гривень за рік, санаторій «Дніпро» 16 240 гривень, то оздоровниці ЗАТ «Трускавецькурорт» - 4 210 гривень, тобто в 4 рази менше.

В 2009 році в міський бюджет поступило 80, 5846 мільйонів гривень (91,6% від запланованого), з них 52, 0504 до загального фонду. Видатки склали 84 154, 6 з них 56 113,2  загального фонду, а 28 041,5 спеціального. Недовиконано план по ліжко днях (були названі проценти по різних оздоровницях), в середньому виконання становило  83,9%.

Станом на 1 січня 2010 року у Трускавці 721 юридична особа і 2070 фізичних займаються підприємницькою діяльністю.

Отримали минулого року субсидій 809 сімей міста, допомогу малозабезпеченим та іншим потребуючим категоріям виплачено в сумі 8 мільйонів 994,7 тисяч гривень, з них з державного бюджету 8 мільйонів 311,1 тисяч, а з місцевого – 501,2 тисяч. Зросла і заборгованість населення за комунальні платежі – вона становить майже 7 мільйонів гривень.

Зауважень до доповіді не було, в кінці тільки голова Асоціації підприємців та роботодавців міста Трускавця Петро Іванишин ще раз вніс пропозицію до міського голови зібрати за круглим столом всіх зацікавлених осіб з метою посилення промоції нашого курорту та зазначив, що особливої підтримки держави в цьому плані та позитивних перспектив він не бачить. Лев Грицак відповів, що не поділяє його оптимізму, а стосовно посилення роботи з промоції Трускавця, то робота ведеться. «Я працюю над цим», - лаконічно зауважив міський голова.

Води стане більше, але обійдеться вона нам дорожче

На засіданні міськвиконкому затверджено новий графік подачі питної води. Зміни відчутні – графік розширено в неділю на 1 годину зранку і на 1 годину ввечері, а в суботу водопостачання взагалі цілоденне. Проте це ще не кінець – як зауважив генеральний директор ТзОВ «Трускавецький водоканал» Володимир Возняк, орієнтовно в період 1 – 10 березня IV мікрорайон (вулиці Стебницька, Стуса, Данилишиних) отримуватиме воду цілоденно щодня. Планується і надалі розширювати графіки водопостачання і в інших районах курорту.

Після підвищення дрогобицьким водоканалом цін на воду для Трускавця не можна обійтися і без підвищення тарифів. Пропонувалося підвищити тарифи на водопостачання для населення з 2,16 до 3,24 гривні за 1 метр кубічний, а за водовідведення з 1,92 до 2,40. В загальному тоді тариф на воду складав би 5,64 гривень і це в той час, коли тариф в Дрогобичі, в якого ми купуємо воду – 5,76. Незначний ріст тарифів передбачався і для бюджетних та інших організацій (з  7,93 до 8,82 для бюджетників та з 9,36 до 10,80 для інших підприємств). «А як же бути з обіцянками «Альфа Плюс» щодо непідняття тарифів протягом 10 років для населення?» - запитав мер нашого міста. Після тривалого обговорення вирішили тарифи на воду підняти для підприємств та організацій так, як пропонує водоканал, а для населення по мінімуму – в межах коефіцієнту інфляції. До сьогодні населення покривало 48% собівартості водопостачання та водовідведення, планувалося підняти таке покриття до 70%.

Про інші питання коротко

  • В 2009 року до армії пішло 7 трускавчан, в 2010 потрібно знайти 10 таких осіб, що є проблематично, зауважив керівник відділу з питань мобілізаційної та оборонної роботи Адам Ластовецький. Рядовий контрактник отримує 1 200 гривень на місяць, потрібно укладати контракт на 5 років, бажаючих іти служити за такі гроші немає.
  • Трускавецька міліція просить 200 тисяч гривень на встановлення камер відеоспостережння при в’їзді в місто, заявив заступник начальника міліції Роман Трускавецький. Він теж повідомив, що розкриття справ Трускавецьким МВ УМВС в 2009 році становило 75,9% при 75% середніх даних по області, з 9 хуліганств 5 було розкрито, так само з 13 пограбувань розкрито 11. В 2009 виявлено 26 фактів наркоманії, в тому числі 3 випадки збуту наркотичних засобів, затримано кілька злочинних груп, які промишляли в Трускавці крадіжками автомобілів, наданням сексуальних послуг, прокатом відеопродукції з пропагуванням культу насилля та порнопродукцією, викрито групу шахраїв з підробки документів для отримання кредитів. Члени міськвиконкому за поданням міського голови визнали незадовільною роботою міської міліції лише в одному – по ліквідації несанкціонованої торгівлі в парку.
  • Допомогу в 2007 році міській міліції надали 15 підприємств, в 2008 – 5, а в 2009 – лише 2 (санаторії «Карпати» і «Шахтар»). А Дрогобицькій виправній колонії № 40 окрім КП «Наше місто», яке використало промисловий потенціал на 12 тисяч, надали «Ріксос-Прикарпаття» та ЗАТ «Трускавецькурорт». Для охорони громадського порядку працює «Ватра», проте її діяльність могла б бути ефективнішою, якби керівники підприємств пішли шляхом міської ради (надала 5 додаткових днів до відпустки).
  • Безплатним харчуванням в школах міста охоплено станом на 1 лютого 2010 р. 843 учні, з них 704 – учні перших – четвертих класів, 91 – учні п’ятих – одинадцятих класів, 48 – групи продовженого дня, 606 учнів забезпечено безкоштовним молоком.
  • Міськвиконком 5 лютого затвердив списки черговиків, які стоять на квартирному обліку за місцем праці. Як повідомила Галина Грицьків, яка очолює відповідний відділ, є 25 установ та організацій, які ведуть квартирний облік самостійно – на такому обліку є 280 сімей, з них 275 стоять на загальній черзі (в тому числі 33 на першочерговій), а 5 – на позачерговій.
  • Оголошено конкурс на перевезення пасажирів по трьох міських автобусних маршрутах, на маршруті № 1 працюватиме 5 машин, на № 2 – 8, на № 3( дотепер – «зелена» двійка) – 4. Певні зміни внесено в маршрут руху № 1, тепер він курсуватиме від «Кристалу» та «Шале Граалю» до «Молдови». Документи на конкурс приймаються до 5 березня, конкурс пройде 15 березня. До складу конкурсної комісії ввійдуть 5 представників влади і 5 представників громадських організацій, серед яких БФ «Трускавчани», ГО «Сила народу», міська асоціація інвалідів та інші – це будуть пані та панове (прізвища в алфавітному порядку) Гайдук, Кучер, Марченко, Пастернак, Петрівська, Потічна, Стечкевич, Чуба, Юник та ще хтось один (не встигли ми записати хто саме).
  • Внесено зміни в перелік осіб, які отримали дозвіл на встановлення автономного опалення. Цей перелік був затверджений рішенням міськвиконкому № 288 від 1 грудня 2009 року. До нього додалися ще 36 осіб за грудень – січень, які перед тим мали заборгованість, але згодом погасили її.
  • В січні було видано 23 розпорядження міського голови, поінформував керуючий справами ТМР Ігор Петранич.
  • Поступило три заявки на використання місцевої символіки при виробництві продукції, всі три від підприємств по виготовленню і розливу мінеральної води («ТСБ», «Акваріус» та «Аква-Еко») – члени міськвиконкому їх задовільнили без обговорень. В 2009 році місто отримало прибутків від цього на суму 39,5 тисяч гривень, що становить 0,1% від реалізованої продукції.
  • Гуртожиток по Сагайдачного, 3 нарешті прийнято на баланс міста. На міськвиконкомі 5 лютого було надано ряд дозволів на проведення містобудівних обґрунтувань. Не обійшлося і без невеличкого конфлікту, який виник між депутатом Петром Шумином та заступником міського голови Віктором Марченком – його продовження слід очікувати на сесії міської ради.
  • Поставлено крапку в тривалій епопеї страждань кількох дітей нашого міста – батьківських прав позбавлять двох осіб, які семимісячну дитинку віддали в чужі руки і з жовтня по січень дитинка «кочувала» по Львову та Стрию, використовували її для жебракування зовсім сторонні люди. А неповнолітня, чия мати померла, а батько перебуває в Італії (в грудні його позбавили батьківських прав), нарешті отримала опікуна, в сім’ї якого дитина проживає і так вже три роки. Позбавлено батьківських прав і батька трьох неповнолітніх дітей – мати померла в 35-річному віці, а він тут не проживає, цій сім’ї один з членів виконкому обіцяв допомогти у клопотанні про виділення допомоги.
8.02.2010 |Власна інформація|


Фото від durdom.in.ua

 

 

 

 

Реклама та оголошення

 

Христос народився! Любий друже, з радістю Тебе повідомляю, що я починаю реалізацію свого нового проекту «дитяче розважально-пізнавальне журнальне видання «ВПЕРЕД!». Це буде новий голос у світі дитячої періодики. Я притримуюся думки, що людина формується на початках свого життя, тобто під час дитячих літ. Я зі своєю командою свідомі того, що ми у цім житті є людьми і ми маємо на меті допомагати дітям розвивати, викривати їхні оригінальні таланти, допомагаючи повірити у себе. Василь Сухомлинський казав, що у кожній дитині живе геній, який проситься на свободу. Ми станемо реальними помічниками для батьків та учителів. Ми станемо справжніми друзями для кожної дитини. Наша ціль є далекою. Ми прагнемо змінити спектр світобачення та діяння майбутніх людей. Проте той же Сухомлинський казав, що дитина – це людина вже сьогодні. Дитина за своєю природою є особою доброю, слід лише допомогти дитині.
Я пропоную Тобі долучитися до створення та ефективного функціонування нашого видання. Нам потрібні моральні та креативні люди, які згідні віддавати свою працю та час задля створення справжнього громадянського суспільства серед дітей, за яке так б’ються політики та науковці. Ми шукаємо: авторів текстів (творчий конкурс); дизайнерів (знання програм); реалізаторів (стійкі моральні цінності, дуже потрібні штатні реалізатори).
Якщо Ти маєш бажання допомогти Нам, то звертайся за електронною адресою vpered@e-mail.ua  і Ти станеш частиною великої команди. Діяльність, яка проводиться у рамках проекту здійснюється на волонтерських засад і плата за роботу не передбачується. Змінимо світ разом!

З повагою, Романко

Ресторан «Мисливський рай» запрошує на зустріч Нового Року. Чарівні Дід Мороз та Снігуронька, неперевершений гумор, запальна жива музика, феєрверки, ігри, сюрпризи, вишуканий святковий стіл – все заради Вашого задоволення. Поспішайте!!! Вартість з 1 особи – всього 1 200 гривень. Тел. у Трускавці (03247) 5-34-64, 6-55-50, 6-55-62.

Оркестр естрадно-джазової музики та духовий оркестр «Big-band» в Трускавці – музичні послуги, концерти на замовлення, ювілеї, презентації, шоу-програми. Контакт – п. Василь, адміністратор (067 265 58 45).

 

 

Новини Трускавець та регіон

 
укрвест

СБУ інформує

В умовах сьогодення корупція стала чинником, який реально загрожує національній безпеці, підриває авторитет державного апарату та дискредитує його діяльність, руйнує основні засади демократичного суспільства та конституційного ладу України.

У рамках реалізації поставлених завдань, Службою Безпеки України здійснено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності протидії корупції в усіх сферах життєдіяльності країни, посилення взаємодії з іншими правоохоронними органами, державними і громадськими інституціями.

Варто зазначити, що важливою складовою боротьби з корупцією є співпраця з громадськістю. Адже протидія корупції має стати справою не тільки певної правоохоронної структури, але й кожної чесної людини, яка вболіває за свою країну і майбутнє своїх дітей.

Для того, щоб громадяни мали можливість сприяти правоохоронцям у боротьбі з цим явищем, в Трускавецькому МВ Управління СБУ у Львівській області діє телефон довіри. Тож якщо Вам стало відомо про факти корупційних дій з боку державних службовців, такі як:

  1. вимагання та отримання хабара;
  2. протиправні дії представників правоохоронних та судових органів;
  3. незаконне відчуження (оренда), приватизація державного та комунального майна;
  4. неправомірне надання дозволів представниками органів влади на заняття тими чи іншими видами діяльності та інші корупційні прояви, телефонуйте за номером у Трускавці 8(247) 5-16-25.

Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно чинного законодавства будуть прийняті відповідні рішення.

    Мешканці Дрогобича, Стебника та Дрогобицького району можуть звертатися за телефоном 8(244) 2-37-65. Одночасно повідомляємо, що Дрогобицьким МВ УСБУ у Львівській області проводиться прийом громадян щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці з 9.30 до 13.00 з питань, що віднесені до компетенції органів СБУ.

Прес-служба Управління Служби Безпеки України у Львівській області

Перегони на мера

Звернення-прохання

Шановні мешканці м. Трускавець та міст Стебника, Дрогобича, Борислава! Просимо Вас, всіх не байдужих людей до життя бездомних котів та собак, допомогти у відкритті притулку для них у м. Стебник. Потрібно майже все. Не за горами осінь, зима, дощі, холод. Хто чим може, тому будемо раді, нехай допоможе. Також не залишайте нас поза увагою керівники підприємств, приватні підприємці і всі, хто в змозі нам допомогти. За інформацією дзвоніть по тел. 8-067-416-67-07 (Наталія), 8-097-914-67-19 (Лідія), або везіть все до магазину в Стебнику «Зоомагазин». Дуже вдячні всім.
Товариство захисту тварин.

Хлопчина бажає познайомитися в басейні з одною дамочкою, але через сором’язливість не знає, як почати розмову. Врешті зважується і запитує:
Чи не скаже пані, вода тут холодна чи тепла?
Прошу пана, я ту є яко курва, а не яко термометр, - відповідає дамочка.

moskaliv.net

 

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України