роздуми

 
 

Методи проповіді свідкам Єгови

Свідки Єгови у Трускавці активізувалися

У вівторок, 30 березня, після заходу сонця свідки Єгови Трускавця відзначать «спомин-річницю Ісусової смерті». Зроблять це вони в залі санаторію «Весна», що на Суховоля, 33, о 19.30. Дана релігійна спільнота вважається сектою не лише католиками та православними, але і переважною більшістю протестантських (євангелістських) спільнот, адже свідки Єгови не визнають божественності Ісуса Христа та не вірять у Пресвяту Трійцю.

А через місяць, 25 квітня о 10.30, єговісти проведуть спеціальне зібрання у своєму домі молитви на Бориславській, 31 на тему «Коли настане справжній мир та безпека», повідомляє наше джерело.

Слід знати, що свідки Єгови є тоталітарною і досить небезпечною сектою, людина, яка потрапила в їхні тенети, піддається тривалій психологічній обробці, як зрештою, і в кожній секті. Подаємо Вашій увазі декілька фактів, які варто знати нам, християнам, щоб не повестися на облудні слова єговістів та навіть попробувати вирвати їх із тенет, якими опутано їхню душу та свідомість.

Загальна інформація про свідків, яку необхідно знати для християнина

Перш за все метою методів проповіді не є висміювання чи приниження жодного Свідка Єгови особисто; як правило, це щирі й віддані своїй вірі люди. В якомусь сенсі вони більше нагадують овець, що заблукали, ніж хижих вовків, оскільки вони обмануті організацією, за якою стоїть ціла історія лжепророцтв і лжевчень. Свідки Єгови щиро вірять, що, залишивши організацію, приречуть себе на загибель в Армагеддоні. Вони потребують нашої любові й співчуття. Ми хочемо, щоб вони, як і будь-яка інша людина, прийшли до істинного пізнання того, чому вчить Біблія, і розуміння того, що тільки Ісус Христос може гарантувати спасіння. Тільки через особисті взаємини з Ним ми можемо знайти прощення і вічне життя. Якщо у вас виникло бажання привести свідка до Христа то вам необхідно пам'ятати наступні речі:

1.   Добре знати  основні  доктрини Вартової Вежі  а також їхню  організаційну структуру.   Тому   що   багато      християн,   стикаючись   з   Свідками   Єгови, розлучаються з ними, переживаючи вкрай негативні почуття. Вони не розуміють ні самих "єговістів", ні систему, яка за ними стоїть.

2.   Механічне,  без  пояснень,  повторення заучених біблійних  фраз типу:  "Вам повинне народитися зверху", -±- може тільки затвердити Свідків в думці, що вони одні знають істину.

3.   Проповідь Євангелія єговістам повинна мати дві сторони: спочатку викрийте їх помилки, а потім покажіть їм правду. Вкажіть їм на їх помилки і на вирвані з контексту посилання. Поставте Свідків Єгови перед лицем реальності Ісуса Христа. Ми покликані Словом Божим для того, щоб дати відповідь всякій людині (1 Петра 3:15).

4.   Свідків Єгови учать давати готові  відповіді  на найпоширеніші доводи, які християни приводять проти їх- псевдовчень. Отже, який би шлях ви не вибрали, в Свідків Єгови є відповіді на всі питання. Як краще всього розказувати їм про Бога? В своїй бесіді головне не дозволяти їм вдаватися до готових відповідей і формулювань.

5.   Не збентежуйтеся великою кількістю цитат, які Вам будуть приводити. Як правило, більшість з них з кров'ю вирвані з контексту. Пам'ятайте, що Свідки знають не Біблію, а її тлумачення Товариством Вартової Вежі.

6.   Крім того, Свідків Єгови учать, що їх організація є видимою Божою організацією на землі і, через цю обставину, володіє монополією на знання істини. Кожний Свідок знає, що весь світ, а особливо так званий "християнський світ", належить сатані і виконує його волю, тому ніхто з їх співбесідників не може сказати нічого істинного. Свідки Єгови приходять до нас не вчитися, а проповідувати! Таким чином, якщо Ви хочете, щоб Ваша розмова принесла якусь користь, Ви повинні допомогти Свідку перестати дивитися на речі очима Сторожової Башти.

7.   Важливо  дивитися  на свідків  Єгови так, як ви дивитесь  на людей,  котрі потребують спасіння.

8.   Моліться і дозвольте Святому Духу вести в дискусії на одну або дві теми. Звертайте увагу на контекст кожного вірша і переконайтеся в його розумінні перш, ніж переходити до наступного.

9.   Постарайтесь поділитися тим, що Бог зробив у вашому особистому житті, і дайте зрозуміти  свідку Єгови, що він може отримати те ж саме.

Як свідкам проповідувати про Христа?

1.   Простіше і швидше всього це можна зробити за допомогою Біблії і їх власної літератури. Нижче наведено один із способів, за допомогою яких за 10-15 хвилин Ви можете  показати будь-якому люблячому істину Свідку Єгови, що організація його одурює. Природно, цей спосіб не єдиний і, можливо, не ідеальний, але у багатьох випадках він вже дав свої результати.

2.   В кожного Свідка, який приходить у Ваш будинок, є з собою "червона книжка", в більш вузьких кругах відома під назвою "Ви будете жити вічно в раю на землі." Саме з цієї книжки Свідки беруть інформацію, яку підносять потенційним новонаверненим. Оскільки ця книжка випущена Сторожовою Баштою, видимою Божою організацією, то все в ній повинне бути правдою, і абсолютно все в ній повинне відповідати Біблії. Ви попросіть свого співбесідника відкрити цю книжку на 170 сторінці, де зображено розп'яття Ісуса Христа на вертикальному стовпі (оскільки Свідки рахують хрест лише язичницьким символом), і потім говорите: -Ви не допоможете мені зрозуміти, одну річ? (Пам'ятайте, що він прийшов учити Вас, а не вчитися!) Ця картинка відповідає дійсності? - Звичайно, - відповідає він. -Значить, Ісус був розіпнутий на стовпі, а не на хресті? - В цьому не може бути ніяких сумнівів. - Тоді допоможіть мені, будь ласка, розібратися в одному питанні -скільки цвяхів було вбито в руки Ісуса? - показуєте на картинку. - Один. Обов'язково добийтеся, щоб він визнав, що на картинці обидві руки Ісуса пробиті єдиним цвяхом. Після цього Ви відкриваєте свою (або його) Біблію від Івана 20:25, де читаєте наступне: "Якщо не побачу на руках Його ран від цвяхів, і не вкладу пальці в рани від цвяхів, і не вкладу мої руки в ребра Його, не повірю."

Тепер Ви можете з чистою совістю запитати його, яка книга говорить правду, Біблія або "Жити вічно". Хто обманює читача? Де істина? Відповідь очевидна. Звідси слідує закономірний висновок: якщо Товариство Сторожової Башти одурює його в дрібницях, то чи можна їм вірити у великому? Якщо Ваш співбесідник любить істину, то він погодиться з Вами і буде слухати Слово Боже, а не слова "Божої організації ".

Тепер, коли упевненість Свідка в своїй правоті і його залежність від організації поколивалися, Ви можете показати йому на підставі Біблії, що все, чому його учили, суперечить Писанню. Тільки пам'ятаєте, що ціль Вашої розмови – не викрити його в брехні, а показати йому правду. Говоріть з любов'ю. Не сперечайтеся - свідчіть. Прислухайтеся до співбесідника, покажіть йому, що Вам насправді небайдужа його доля. Свідків учать, що християни, не мають Божої любові - покажіть йому, що це не так. Іноді Ваша щира любов може розтопити броню, яку не пробити ніякою логікою.

За матеріалами релігійної преси


 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України