роздуми

 
 

Новини з Дрогобича

За отримання 2,2 тис. доларів хабара затримано начальника Дрогобицької виправної колонії № 40
За отримання хабара в розмірі 2 200 доларів США затримано начальника Дрогобицької виправної колонії № 40. Арештованого конвоювали до Львова. За цим фактом правоохоронні органи ведуть розслідування. Хабар ніби-то було отримано за сприяння в оформленні документів на умовно-дострокове звільнення одного із засуджених.
Обласне КРУ перевірить використання бюджетних коштів у Дрогобичі
 26 березня на сесії міської ради депутати висловили свою стурбованість неякісно проведеним ремонтом доріг, інших об’єктів. Зі слів депутата Богдана Звіра, роботи велися вкрай незадовільно, вкладені у дороги 12 мільйонів гривень не ліквідували у місті проблему бездоріжжя. «Асфальтне покриття зійшло разом зі снігом», – резюмував депутат.
Депутат Микола Летнянчин каже, що неякісно було проведено ремонт будинків – з відремонтованих торік фасадів будинків дощі вже змили фарбу, відвалюється штукатурка. Депутати також припускають, що на ремонтно-будівельні роботи були завищені ціни, кажуть, що 40 млн. грн.. бюджету розвитку використано нераціонально. У зв’язку з цим депутати Богдан Звір, Петро Старосольський вимагають провести незалежну аудиторську перевірку.
Разом з тим, депутат Роман Курчик засумнівався в об’єктивності аудиторських перевірок. «Їх проводять приватні аудиторські установи, – каже Роман Курчик. – Тому часто результати такі, які хоче побачити той, хто їх замовляє». Депутат вважає, що перевірку має провести Львівське обласне КРУ. Як повідомила секретар міської ради Алла Гладун, Львівське обласне КРУ вже у травні перевірить наскільки ефективним було витрачання бюджетних коштів у 2008 році.
У Дрогобичі вирахували «творця» несанкціонованого сміттєзвалища за документами, які знайшли на смітнику
У Дрогобичі на вулиці Гайдамацькій між ВАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» і ВАТ «Дрогобицька фарба» утворилося несанкціоноване сміттєзвалище. Про це сьогодні, 27 березня повідомив кореспондент ЗІКу з посланням на начальника відділу екології та благоустрою «Інспекція благоустрою» Надію Марущак.
З її слів, одного з порушників Правил благоустрою і утримання території Дрогобича вдалося встановити. Це – керівник регіонально-структурного підрозділу транспортної компанії САТ Микола Савшак. Не уклавши угоди з КП «Комбінат міського господарства» на вивезення твердих побутових відходів, він в такий спосіб вирішує сміттєву проблему підприємства. Інспекція благоустрою склала протокол про адміністративне правопорушення, який Микола Савшак підписав. Але при цьому додав пояснення, мовляв, фірма діє лише з початку року, а сміття вивозить на смітники, що на вул. Є. Коновальця.
«Та це не відповідає дійсності, – каже Надія Марущак, – бо на купі сміття – маса документів, адресованих керівникові підприємства САТ Миколі Савшаку. І, по-друге, за вивіз сміття необхідно платити гроші».
Тепер Миколі Савшаку доведеться давати пояснення міській адміністративній комісії, яка й розгляне питання щодо притягнення порушника до відповідальності відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
У Дрогобичі скаженіють ціни
Згідно даних моніторингу, ціни на дрогобицькому ринку значно вищі, ніж на продовольчих ринках Львівської області. Про це 26 березня  повідомив кореспондент ЗІКу з посиланням на головного держінспектора Державної інспекції з контролю за цінами у Львівській області Надію Довженко.
З її слів, м’ясо яловичини дорожче на 0,92 грн. за кг, свинина – на 0,15 грн., сир кисломолочний – на 3,81 грн., масло вершкове – на 9,67 грн., крупа гречана на 1,04 грн., макаронні вироби – на 0,39 грн., олія – на 2,58 грн., цукор пісок – на 0,80 грн., сіль на 0,88 грн. На овочеву продукцію середні роздрібні ціни є вищими від 1,88 % до 25 %.
Протягом лютого на дрогобицькому ринку зросли середні роздрібні ціни на такі продукти як цукор – з 4,00 грн. до 5,00 грн. (або на 25 %) , сіль – з 2,66 грн. до 4,00 грн. (50,3 %), на олію – з 10,58 грн. до 11,37 грн. ( 7,5 %), крупу гречану з 4,50 грн. до 5,50 грн. (22,2 %), масло вершкове з 25 грн. до 29 грн. (16 %).
Зниження середніх роздрібних цін відбулось на яйця – з 6,50 грн. до 5,80 грн. за десяток або на 10,8 % , на молоко – на 11,2 % та на моркву, буряк, цибулю – від 10 % до 24%.
З 18 лютого відбулось зростання оптово-відпускних та роздрібних цін на масові сорти хліба, які випікає ВАТ «Дрогобицький хлібокомбінат». Так, ціна хліба «Сільський» вагою 0,7 кг підвищились на 20 коп. – з 2,50 грн. до 2,70 грн., на хліб «Карпатський» вагою 0,68 кг – на 15 коп. за буханку – з 2,30 грн. до 2,45 грн. Основною причиною подорожчання хліба є зростання ціни на газ природний, яка для підприємства з 1 січня 2009 року зросла з 1 519,50 грн. до 2 570,50 грн. (з ПДВ) за 1000 м куб. Незважаючи на це подорожчання, ціни на хліб на Львівщині нижчі, аніж середні по Україні.
Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 19.5.2008 р. № 453,0/5-08 встановлено граничну торговельну надбавку в розмірі 15 % до оптово-відпускної ціни виробника при реалізації основних споживчих товарів та запроваджено декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби, молоко, сир, сметану масло вершкове, яйця, олію у разі, коли такі ціни збільшуються протягом місяця на 1 %.
У Дрогобичі відзначать 19-річчя підняття над Ратушею Державного прапора

Секретар міської ради Дрогобича Алла Гладун підписала розпорядження «Про відзначення річниці підняття Державного Прапора над Ратушею», яким затверджено заходи, які мають відбутися 2 квітня у Дрогобичі. Зокрема, передбачено провести урочисте засідання сесії міської ради, на яку запрошено міських голів і депутатів міської ради 1-5 демократичних скликань, а також депутатів обласної ради, народних депутатів України, ветеранів національно-визвольних змагань, керівників підприємств, установ, лідерів партій і громадських організацій. У цей день у навчальних закладах відбудуться відкриті уроки та виховні години. Радіо «Франкова земля» транслюватиме радіопередачу з історії державної символіки.
Нагадаємо, Дрогобич є першим містом в Україні, де за рішенням сесії міської ради у 1990 році зі шпилю Ратуші було демонтовано тодішній червоно-синій прапор УРСР і вивішено синьо-жовте національне знамено.
У Дрогобичі «на гарячому» затримали наркодилера

З початку року в Дрогобицькому районі правоохоронці виявили майже півтора десятки злочинів, пов’язаних з обігом наркотиків. Днями затримали «на гарячому» ще одного наркодилера. Про це ЗІК повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області. Під час огляду помешкання торговця наркотиками  правоохоронці виявили позначені гроші, наркотичні засоби, та прекурсори – речовини, які використовуються для виготовлення наркотиків. Працівники міліції кажуть, що наркоторгівлею чоловік займався ще з серпня минулого року. За один куб ширки вторговував 40-50 гривень.
За словами, начальника Дрогобицького МРВ ГУ МВСУ у Львівській області Дениса Гусашвілі правоохоронці акцентують увагу на людях, які збувають наркотичні засоби. На сьогодні вже доведено 12 фактів збуту наркотичних засобів. Всі вони доведені оперативним шляхом.
Найпоширеніша наркотична сировина на Дрогобиччині – макова соломка. Сама вона не є наркотиком, проте використовується для виготовлення опію (так званої ширки). Зараз вся увага правоохоронців зосереджується в основному на наркодилерах – продавцях ширки. Сьогодні  основне завдання  міліціонерів – припинити поширення наркотиків саме на цій початковій ланці. За українським законодавством за незаконне виготовлення, зберігання та збут наркотичних засобів чекає покарання від трьох до восьми років позбавлення волі. Якщо ж це вже не перший такий злочин в біографії наркодилера, то за гратами можна провести і десять років.
У Дрогобичі розпочався Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах

25 березня у Дрогобицькому музичному училищі ім. В. Барвінського відбулося відкриття II Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах імені Анатолія Онуфрієнка. Розпочався захід міжнародною науково-практичною конференцією «Народно-інструментальне мистецтво на зламі 20-21 століть». У конкурсі беруть участь музиканти з Криму Тернопільської , Вінницької, Луганської, Чернівецької, Дніпропетровської, Хмельницької та інших областей України.
Конкурс у Дрогобичі проводиться вдруге, перший відбувся у 2007 році. Триватиме він чотири дні, кожен з яких буде насичений оригінальними виступами конкурсантів.

укрвест

Подолаємо корупцію разом!!!

Відділ по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби ДПА у Львівській області інформує платників податків та громадян про те, що за  «Телефоном довіри»
8(032)293-39-56 або 8(032)297-33-89  Ви можете, назвавши себе, або анонімно, повідомити співробітників підрозділу, які Вас вислухають та перевірять інформацію про:

  1. протиправні дії працівників податкової служби, в тому числі податкової міліції;
  2. факти корупції та зловживання посадовим становищем.

Конфіденційність звернення у відділ по боротьбі з корупцією гарантується.
«Телефон довіри» працює цілодобово (після 18.00 – автовідповідач).
У письмовому вигляді Ваші скарги та звернення щодо фактів службових злочинів та корупційних дій працівників органів ДПС  просимо подавати за адресою:
79003, м. Львів, вул. Стрийська, 35, ВБК в органах ДПС ДПА у Львівській області..
Сподіваємось на правдивість інформації та взаємодовіру.

Телефон довіри у Трускавці: 5-17-30.

Свіжий випуск ТВ №25

за 27.03.09 Далі»

Оголошення

Спілка політичних в’язнів та репресованих м. Трускавця уклінно просить надати матеріальну допомогу колишнім політв’язням та репресованим, які в даний момент прикуті до ліжка, одержують маленьку пенсію і фактично соціально незахищені. Тільки ваша добра ласка допоможе їм вижити в даний скрутний час.
Наш р/р 26009630298651, іден. код  22410974 в ЛОФ АКБ „Укрсоцбанк” м. Трускавець, МФО – 325019.
Голова Спілки політв’язнів та репресованих             Н. Мінько, 5-27-77

- Куме, де це ваш собака ?

- Та, я його зарiзав. - О-о ! А за що ? - Бо москалям продався ! - Як !? - А ось так ! Приходжу додому - а вiн менi з будки: “ґафф, ґафф !”

 

moskaliv.net

 

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України