роздуми

 
 

Новини з Дрогобича

Дрогобич не визначився з Днем міста

Організаційний комітет по підготовці до відзначення Дня міста в Дрогобичі так і не зміг визначитися з датою його проведення. Частина членів комітету висловилися за відзначення Дня Дрогобича на Зелені Свята (подібно як це мало місце торік), мотивуючи свою позицію тим, що центральний храм Дрогобича – це храм Пресвятої Трійці, інші ратували за повернення Дня міста на 21 вересня (свято Різдва Пресвятої Богородиці). Прозвучала і думка про святкування в серпні, коли відзначав уродини наш краянин Іван Франко.

А тим часом Трускавець вже готується до Дня міста в третю неділю червня (День медика), цього року до цієї дати мають приурочити відкриття басейну та впорядкувати центральний бульвар, де в майбутньому мав би постати пам’ятник Свободи. Стебник натомість відзначає День міста на День шахтаря, в останню неділю серпня.

Круглий стіл проти СНІДу

провели в Дрогобичі активісти ГО «Екологія та соціальний захист». Абревіатура «СТОП» як головний салоган круглого столу  означала – СНІД: турбота, освіта, підготовка. Результатом заходу стало те, що тепер інформація про СНІД, способи його профілактики поширюватиметься в Дрогобичі як серед в’язнів ДВК № 40, так і серед умовно засуджених, молоді з групи ризику. Присутнім на заході був пастор церкви «Добра Новина» в Дрогобичі Віталій Андрущакевич.

Кміть Дрогобич проігнорував

Голова Львівської ОДА Микола Кміть не прибув на відкриття оновленого тубдиспансеру в Дрогобичі, як це декларували раніше. Представником обласної влади був п. Віктор Кімакович, головний медик Львівщини. Присутнім на відкритті був і представник швейцарського благодійного фонду «Ведмідь і Лев», який сприяв реконструкції. Будівлю освятив та поблагословив владика Ярослав Приріз, єпископ-коад`ютор (помічник з правом спадкування єпископської катедри)  Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

У Дрогобичі на День матері влада хоче «розкрутити» бізнес-леді на дитячий майданчик

У День матері секретар Дрогобицької міської ради Алла Гладун запропонувала організувати зустріч із жінками-підприємцями. Цей захід планується провести у невимушеній обстановці в Палаці мистецтв. У програмі зустрічі – камерний концерт, фуршет та благодійна лотерея. Виручені кошти буде спрямовано на придбання обладнання для сучасного дитячого майданчика, який має бути облаштований в одному з скверів у центрі міста.

Дрогобич відвідає міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда

На початку травня Дрогобич відвідає міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда. Про це 29 квітня повідомив кореспондент ЗІКу з посиланням на депутата Львівської обласної ради Михайла Ваврина. З його слів, міністр знайомитиметься зі станом пам’яток історії та архітектури національного значення – дерев’яних церков Юра і Чесного Хреста, відвідає солеварний заводу, який має тисячолітню історію. Михайло Ваврин сподівається, що Василь Куйбіда сприятиме виділенню коштів для проведення реставраційних робіт.

У Дрогобичі представники «Громадського форуму» проїхалися навколо Ратуші, щоб привернути увагу до поганих доріг

Незвичну форму привернення уваги влади Дрогобича обрали представники об’єднання «Громадянський форум». 29 квітня вони на автомобілях проїхали одне коло навколо Ратуші, протестуючи проти незадовільного стану багатьох доріг Дрогобича та Стебника. Всього у акції брали участь біля 10 автомобілів. І все б нічого, але проїзд автотранспорту тут заборонений, тому правоохоронці думають, як покарати порушників правил дорожнього руху.

У Дрогобичі міліціонери ганяють стихійних торговців, вислуховуючи брудні лайки та образи

Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради разом із міським відділом внутрішніх справ розпочали активні дії проти стихійної вуличної торгівлі. Першого удару було завдано проти «стихійників», які облюбували територію біля кінотеатру «Прометей» та міського фонтану. За словами директора КП «Дрогобицький ринок» Богдана Волошина, міліція проганяла торговців з одного місця та одночасно дозволяла їм перебазуватись на інші місця. Директор ринку висловив обурення поведінкою «кількох жіночок із Закарпаття», які не маючи жодних дозволів, торгують у місті де їм заманеться, а на законні зауваження відповідають брудною лайкою та образами. В той же час працівники міліції (на відміну від Трускавця) не виявляють бажання вступати у конфлікт з ними та обходять їх стороною.  

Секретар міської ради Алла Гладун нагадала керівництву міліції, що рішенням виконкому чітко визначено межу торгоельних майданчиків, де тимчасово можна торгувати, а КП «Дрогобицький ринок» надано право справляти на цих територіях ринковий збір. Торгівля в інших місцях, які не входять до цього переліку, є стихійною, а отже міліціонери мають всі підстави вживати заходи щодо її припинення та притягнення «стихійних» торговців до адміністративної відповідальності. Алла Гладун запевнила, що в найближчий час проблема з вуличною торгівлею, і не тільки стихійною, у місті буде вирішена. Офіційну перенесуть на вул. Пилипа Орлика, де споруджується новий торговельний майданчик, а стихійну – ліквідують.

У Дрогобичі пройде міжнародний турнір з кікбоксінгу «Весна Тайфуна-8»

29 квітня - 1 травня у Дрогобичі у спортзалі дитячої юнацької cпортивної школи проходить міжнародний турнір з кікбоксінгу «Весна Тайфуна-8». У змаганнях беруть участь спортсмени з міста-побратима Лєгніца (Республіка Польща), багатьох областей України та Автономної Республіки Крим.

У Дрогобичі з початку року не приватизовано жодного об’єкта нерухомості

У Дрогобичі затягування приватизації нерумості і землі може призвести до зриву виконання Програми соціально-економічного розвитку на 2009 рік. Про це  29 квітня повідомив кореспондент ЗІК з посиланням на начальника відділу соціального розвитку виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Миколу Летнянчина. З його слів, протягом січня-квітня не підписано жодного договору купівлі-продажу, більше того – не виставили на продаж жодного об’єкту. Основний об’єкт, який планується до продажу, – це універмаг по вул. М. Грушевського. «Навколо нього багато пристрастей, – говорить Микола Летнянчин, – але результату поки що немає». Миколу Летнянчина дивує, що реальне фінансування ремонту і реконструкції об’єктів відбувається не за черговістю, затвердженою сесією міської ради, а за суб’єктивними оцінками посадовців міськвиконкому. Так, замість того, щоб фінансувати заходи з енергозбереження в закладах освіти, насамперед заміну вікон, кошти спрямовуються на ремонт фасаду однієї зі шкіл. «Чому фінансується об’єкт, який не є нагальним на даному етапі, коли в бюджеті розвитку лише 400 тис. грн., для мене не зрозуміло»,– обурюється депутат.

30.04.2009|Власна інформація, використано матеріали ТРК «Алсет»,та www.zik.com.ua |
укрвест

Подолаємо корупцію разом!!!

Відділ по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби ДПА у Львівській області інформує платників податків та громадян про те, що за  «Телефоном довіри»
8(032)293-39-56 або 8(032)297-33-89  Ви можете, назвавши себе, або анонімно, повідомити співробітників підрозділу, які Вас вислухають та перевірять інформацію про:

  1. протиправні дії працівників податкової служби, в тому числі податкової міліції;
  2. факти корупції та зловживання посадовим становищем.

Конфіденційність звернення у відділ по боротьбі з корупцією гарантується.
«Телефон довіри» працює цілодобово (після 18.00 – автовідповідач).
У письмовому вигляді Ваші скарги та звернення щодо фактів службових злочинів та корупційних дій працівників органів ДПС  просимо подавати за адресою:
79003, м. Львів, вул. Стрийська, 35, ВБК в органах ДПС ДПА у Львівській області..
Сподіваємось на правдивість інформації та взаємодовіру.

Телефон довіри у Трускавці: 5-17-30.

Свіжий випуск ТВ №32

за 30.04.09 Далі»

Оголошення

Спілка політичних в’язнів та репресованих м. Трускавця уклінно просить надати матеріальну допомогу колишнім політв’язням та репресованим, які в даний момент прикуті до ліжка, одержують маленьку пенсію і фактично соціально незахищені. Тільки ваша добра ласка допоможе їм вижити в даний скрутний час.
Наш р/р 26009630298651, іден. код  22410974 в ЛОФ АКБ „Укрсоцбанк” м. Трускавець, МФО – 325019.
Голова Спілки політв’язнів та репресованих             Н. Мінько, 5-27-77

Приїжджає кацап до села….пробиває колесо….стає міняти його…….це усе спостерігає вуйко….пізніше підходить та питає : (В) -” ти що це робиш?”
(К) - “невідеш…калісо снімаю…..” вуйко піднімає ломаку… і зі словами “а я магнітолу спиздю” - розбиває нею скло у авто…)))))

moskaliv.net

 

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України