роздуми

 
 

Новини Дрогобича

У Дрогобичі підприємці Веселі будують пам’ятник Борцям за волю України

Підприємець Василь Веселий разом зі своїм сином Андрієм, який також займається підприємницькою діяльністю, приступили до будівництва пам’ятника борцям за волю України біля церкви Юра в мікрорайоні Млинок, яке вони ведуть власним коштом. Це буде висічена з білого каменя скульптура, в центральній частині якої зображена Матір Божа, яка склала руки в молитві за Україну, у верхній – Хрест, в центрі якого – Тризуб, а в нижній напис – Борцям за волю України. Скульптуру вже встановлено, ведеться благоустрій території. Зі слів Василя Веселого, пам’ятник планують урочисто відкрити на Зелені Свята.

У Дрогобичі 21-річний чоловік згвалтував пенсіонерку

30 квітня о 14.00 год. у Дрогобицький міськвідділ міліції звернулась громадянка А., 1953 року народження, яка проживає у місті Дрогобичі на вул. Грушевського, пенсіонерка, та заявила про згвалтування. Про це 1 травня ЗІК повідомили у правоохоронних органах. Жінка заявила, що 19 квітня біля 15.00 год. в її квартирі громадянин Г., 1988 року народження, який проживає у Дрогобичі на вул. Стрийська, непрацюючий,  раніше судимий, застосувавши фізичну силу, згвалтував її. Ведеться слідство.

У Дрогобичі відзначать престольне свято найстарішого дерев’яного храму

6 травня у Дрогобичі відбудеться святкування престольного празника найстарішого дерев’яного храму Святого вмч. Юрія – пам’ятки архітектури національного значення. У програмі свята – відкриття фестивалю «Галицька Гаївка»; Архиєрейська Літургія; гаївки. Дрогобицька дерев'яна тридільна (тризрубна) церква кінця 15 – початку 16 ст. перевезена у 1656 р. з с. Надієвого. Низ церкви обведений широким опасанням у вигляді аркади-ґалерії на стовпах. Над бабинцем хори з аркою-ґалерією і Введенська каплиця. Церква увінчана над головними зрубами трьома верхами без заломів, а криласи малими верхами з одним заломом, всі на восьмибічних підбанниках. Інтер'єр церкви розписаний фресками, виконаними під керівництвом Стефана-маляра поповича Медицького. Крім релігійних композицій (Страсті Христові), багатий декоративний орнамент переважно рослинного характеру. Іконостас та ікони того самого маляра («Акафист Богоматері», «Діяння апостола Павла», «Відсічення голови Великомученика Юрія») в коричнево-вохристій та оливково-зеленій гамі. Скромними малярськими засобами мистець надав індивідуального, майже портретного виразу зображуваним постатям. Рельєф різьби виноградної лози на колонках іконостасу близький до різьби на камені.

укрвест

Подолаємо корупцію разом!!!

Відділ по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби ДПА у Львівській області інформує платників податків та громадян про те, що за  «Телефоном довіри»
8(032)293-39-56 або 8(032)297-33-89  Ви можете, назвавши себе, або анонімно, повідомити співробітників підрозділу, які Вас вислухають та перевірять інформацію про:

  1. протиправні дії працівників податкової служби, в тому числі податкової міліції;
  2. факти корупції та зловживання посадовим становищем.

Конфіденційність звернення у відділ по боротьбі з корупцією гарантується.
«Телефон довіри» працює цілодобово (після 18.00 – автовідповідач).
У письмовому вигляді Ваші скарги та звернення щодо фактів службових злочинів та корупційних дій працівників органів ДПС  просимо подавати за адресою:
79003, м. Львів, вул. Стрийська, 35, ВБК в органах ДПС ДПА у Львівській області..
Сподіваємось на правдивість інформації та взаємодовіру.

Телефон довіри у Трускавці: 5-17-30.

Свіжий випуск ТВ №33

за 06.05.09 Далі»

Оголошення

Спілка політичних в’язнів та репресованих м. Трускавця уклінно просить надати матеріальну допомогу колишнім політв’язням та репресованим, які в даний момент прикуті до ліжка, одержують маленьку пенсію і фактично соціально незахищені. Тільки ваша добра ласка допоможе їм вижити в даний скрутний час.
Наш р/р 26009630298651, іден. код  22410974 в ЛОФ АКБ „Укрсоцбанк” м. Трускавець, МФО – 325019.
Голова Спілки політв’язнів та репресованих             Н. Мінько, 5-27-77

Приїжджає кацап до села….пробиває колесо….стає міняти його…….це усе спостерігає вуйко….пізніше підходить та питає : (В) -” ти що це робиш?”
(К) - “невідеш…калісо снімаю…..” вуйко піднімає ломаку… і зі словами “а я магнітолу спиздю” - розбиває нею скло у авто…)))))

moskaliv.net

 

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України