роздуми

 
 

Дрогобич християнський

Префект Дрогобицької духовної семінарії прийняв малу схиму

3 травня владика Юліян (Вороновський) відвідав Унівську Свято-Успеньську Лавру, де відслужив Божественну літургію. Під час Служби Божої ігумен лаври о. Венедикт Алексійчук здійснив постриг у малу схиму о. Андрія Федуна, надавши йому нове чернече ім'я - Аліпій. Опісля, згідно з чином Святої Літургії, відбулись єрейські свячення Віталія Комарова. Наприкінці владика Юліян привітав о. Аліпія з прийняттям малої схими, яку в монашій традиції прийнято називати ангельським образом, та о. Віталія з прийняттям священичого сану.

 Біографічна довідка: Єромонах Аліпій (Андрій) Федун закінчив Дрогобицьку Духовну Семінарію у 2001 році. Протягом 2001-2003 рр. о. Аліпій навчався у Папському Орієнтальному Інституті за спеціалізацією східна духовність. Після закінчення студій отця призначено префектом Дрогобицької Духовної Семінарії. У 2005 р. о. Аліпій вступив в монашу обитель Унівської Святоуспенської Лаври Студійського уставу.

 Минуло 20 років з часу виходу УГКЦ з підпілля на Дрогобиччині

2 травня у Дрогобичі поруч з церквою св. Параскеви греко-католицьке духовенство відсвяткувало ювілей з дня першого відкритого богослужіння місцевої громади УГКЦ. Як повідомив прот. Іван Паньків, декан Дрогобицький, святкування розпочалось Божественною літургією, після якої митр. прот. Мирон Бендик, ректор Дрогобицької Духовної Семінарії, поділився спогадами про історичні події того часу. Торжество відбувалось біля пам'ятного Хреста, який було встановлено неподалік храму св. Параскеви у 1989 р.

Історична довідка: 2 травня 1989 року у зв’язку з святкуванням тисячоліттям Хрещення Руси-України у Дрогобичі було оголошено, що поруч з храмом Воздвиження Чесного Хреста, відбудеться перше відкрите богослужіння греко-католицької громади. Дізнавшись про плани духовенства, місцева міліція з гучномовцями оточила місце майбутнього богослужіння, щоб стати йому на заваді. Насправді ж дана інформація була неправдивою. В дійсності проведення Служби Божої було заплановане біля храму св. Параскеви, який сьогодні належить громаді УАПЦ. Першу привселюдну Службу Божу відслужили о. Михайло Волошин, о. Микола Куць, о. Володимир Юрга та о. Іван Білик. Після завершення Служби Божої о. М. Волошина було арештовано на 15 діб.

06.05.2009|о. Олег Чупа, прес-секретар єпархії, за матеріалами сайту http://sde.org.ua|
укрвест

Подолаємо корупцію разом!!!

Відділ по боротьбі з корупцією в органах Державної податкової служби ДПА у Львівській області інформує платників податків та громадян про те, що за  «Телефоном довіри»
8(032)293-39-56 або 8(032)297-33-89  Ви можете, назвавши себе, або анонімно, повідомити співробітників підрозділу, які Вас вислухають та перевірять інформацію про:

  1. протиправні дії працівників податкової служби, в тому числі податкової міліції;
  2. факти корупції та зловживання посадовим становищем.

Конфіденційність звернення у відділ по боротьбі з корупцією гарантується.
«Телефон довіри» працює цілодобово (після 18.00 – автовідповідач).
У письмовому вигляді Ваші скарги та звернення щодо фактів службових злочинів та корупційних дій працівників органів ДПС  просимо подавати за адресою:
79003, м. Львів, вул. Стрийська, 35, ВБК в органах ДПС ДПА у Львівській області..
Сподіваємось на правдивість інформації та взаємодовіру.

Телефон довіри у Трускавці: 5-17-30.

Свіжий випуск ТВ №33

за 06.05.09 Далі»

Оголошення

Спілка політичних в’язнів та репресованих м. Трускавця уклінно просить надати матеріальну допомогу колишнім політв’язням та репресованим, які в даний момент прикуті до ліжка, одержують маленьку пенсію і фактично соціально незахищені. Тільки ваша добра ласка допоможе їм вижити в даний скрутний час.
Наш р/р 26009630298651, іден. код  22410974 в ЛОФ АКБ „Укрсоцбанк” м. Трускавець, МФО – 325019.
Голова Спілки політв’язнів та репресованих             Н. Мінько, 5-27-77

Приїжджає кацап до села….пробиває колесо….стає міняти його…….це усе спостерігає вуйко….пізніше підходить та питає : (В) -” ти що це робиш?”
(К) - “невідеш…калісо снімаю…..” вуйко піднімає ломаку… і зі словами “а я магнітолу спиздю” - розбиває нею скло у авто…)))))

moskaliv.net

 

 

 
 
НОВИНИ  СТАТТІ Інтервю Репортаж ПДМ Архів 2008 Архів 2009 Вітання ФОТО Старий Трускавець Сучасне місто ОГОЛОШЕНЯ КОНТАКТИ Старий сайт Форум_ТВ
 
Lemky.com Каталог сайтів України